Steun via BOOST bosuitbreiding in Oost-Vlaanderen

Graag zelf bijdragen aan bosuitbreiding in jouw provincie?

Steun BOOST en zorg samen met ons voor extra bos. Niet aan de andere kant van de wereld, maar bij jou in de buurt.

BOOST steunen kan door een bedrag te storten in het fonds ‘vrienden van de Bosgroepen – project BOOST’, opgericht door enkele sympathisanten, en beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

  • Elke euro die jij aan het BOOST-fonds schenkt, gaat integraal naar de aanplant van klimaatrobuust en duurzaam beheerd bos in de provincie Oost-Vlaanderen.
  • Voor 25 euro planten we 10 m² bos in jouw buurt. Voor 40 euro planten we al 16m² bos (en betaal je eigenlijk maar 26€ dankzij je belastingvoordeel).
  • Met een gift voor BOOST kies je resoluut voor bosuitbreiding, en niet voor compensatie van eerdere ontbossingen. En dat allemaal bij jou in de buurt!

* Giften vanaf 40 € per jaar aan het fonds geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag, dankzij de medewerking van de Koning Boudewijnstichting aan het project. (art. 145/33 WIB).

Steun BOOST

Je kan het fonds op verschillende manieren steunen

  • Doe je gift meteen online of doe een overschrijving op volgend rekeningnummer: IBAN: BE10 0000 0000 0404  (Koning Boudewijnstichting) met gestructureerde mededeling: +++ 623/3709/10026 +++

Online gift

  • Stel bij je bank een automatische opdracht in en schenk een maandelijks bedrag. Vanaf een totaal geschonken bedrag van meer dan 40 euro per jaar krijg je het jaar nadien een fiscaal attest.
  • Doe een gift als alternatief, duurzaam cadeau. Tip voor moederdag, feestdagen, als kraamcadeau of originele verrassing! Dat kan via de Koning Boudewijnstichting of ook via Goodgift.be. Je kan onderstaand certificaat downloaden om te overhandigen. Of zet zelf het BOOST-rekeningnummer op je uitnodiging als alternatieve cadeautip (vergeet de gestructureerde mededeling niet!).

certificaat

Bosuitbreiding Esterbos
Plantactie

Tot slot kan je BOOST en de Oost-Vlaamse bosgroepen ook als goede doel opnemen in je testament. In Vlaanderen bedraagt de erfbelasting voor goede doelen sinds kort 0%. Je geld wordt dus voor de volle 100% gebruikt voor het goede doel dat je na aan het hart ligt.

Bij schenking van een bos (onroerend goed) moet je steeds een notaris inschakelen en de schenking laten registreren. Bij de Oost-Vlaamse Bosgroepen is dit bos blijvend in goede handen.

Meer info

 

Vraag zeker de mogelijkheden na bij je notaris of via het Centrum voor Filantropie van de Koning Boudewijnstichting: philanthropy@kbs-frb.be.