Oost-Vlaams gezin geeft via BOOST een bos cadeau voor Moederdag

Alain en zijn twee dochters vonden het perfecte Moederdagcadeau: via BOOST schenken ze dit jaar een bos. Een duurzaam cadeau, met als resultaat een gloednieuw, klimaatrobuust stukje bos dat komend najaar in Oost-Vlaanderen geplant wordt. Ook nog op zoek naar een origineel geschenk? Je doet hier een gift en klaar: je zet je mama voor de rest van haar leven in de bloemetjes. Of de boompjes natuurlijk.

Dankzij Bosgroepen Oost-Vlaanderen kan je dit jaar een klimaatbewust cadeau geven via www.boostvoorbos.be. Jij kiest hoeveel je schenkt, en de boompjes krijgen later dit jaar een plek in een gloednieuw bos. Alain, Suzan (4 jaar) en Loes (2 jaar) uit Gent vonden het alvast een schitterend idee. “Elke mama wordt graag in de bloemetjes gezet, maar wil vooral het beste voor haar kinderen. Dan is een bos toch wel een allerbeste duurzaam cadeau?” aldus Alain.  “Mijn vrouw Katrien is zeer begaan met het klimaat en onze natuur. Ze vindt dat alle beetjes helpen, dus we gaan haar zeker blij maken met deze verrassing!”

Met elke 2,5 euro die we inzamelen, planten we 1 m² klimaatrobuust bos. De voorbije 2 jaar werd met de steun van de Provincie al 12 hectare nieuw bos aangeplant. Doe je een gift van 40 euro, dan zorg je voor 16 m². Bovendien kan je een fiscaal attest krijgen voor giften vanaf 40 euro. Een win-win voor alle partijen.

Een gift doen kan via overschrijving op BE10 0000 0000 0404  (Koning Boudewijnstichting* – gestructureerde mededeling: +++ 623/3709/10026 +++) of via onze giftenpagina.

Voor de toekomst van mama én haar (klein)kinderen

Meer bossen betekent meer groene longen, meer plaats om te ontspannen en meer biodiversiteit. Bovendien kunnen bossen de klimaatverandering temperen. Een zaak die álle mama’s aanbelangt dus.

BOOST zorgt bovendien voor pure bosuitbreiding in onze eigen provincie en niet aan de andere kant van de wereld. Dat is nodig, want ook al komen er elk jaar nieuwe bossen bij, de bosindex van Oost-Vlaanderen blijft bijzonder laag. Met slechts 5,5% bos op ons grondgebied is er nog heel wat werk aan de winkel. En daar kan iedereen nu aan meehelpen door een gift te doen in het fonds.

Doe vandaag nog een gift en geef je mama een geschenk voor het leven.

*Op initiatief van enkele sympathisanten werd het fonds ‘Vrienden van de Vlaamse Bosgroepen’ opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dit fonds ondersteunt projecten van De Bosgroepen, zoals BOOST. Daarmee is het voor iedereen mogelijk om zijn steentje bij te dragen aan bosuitbreiding in Oost-Vlaanderen.

Op zoek naar een leuk moederdagkaartje? Download ze hier.

moederdagkaartje – ik houT van jou

moederdagkaartje – voor de zachtste mama

moederdagkaartje – jij verdient een voorjaarsbloemetje (bosanemoon)

moederdagkaartje – jij verdient een voorjaarsbloemetje (wilgenroosje)

In de kijkerLees meer recente berichten


Dien nu jouw bebossingsdossier in en maak kans op toelage tot 25.000 euro

Dien nu jouw bebossingsdossier in en maak kans op toelage tot 25.000 euro

Droom je van een eigen bos? Dien hier je aanvraag in voor 30 april 2023 en maak kans op een...

Leg eens een bos onder de kerstboom

Leg eens een bos onder de kerstboom

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en traditioneel betekent dat ook: cadeautjestijd! Ben je nog op zoek...

Uitnodiging: Feestelijke Boomplantactie op 26 november

Uitnodiging: Feestelijke Boomplantactie op 26 november

Kom mee boompjes planten tijdens deze feestelijke plantactie in de IJzerhandstraat in Stekene. Samen planten we zo’n 2.000 bomen en...