Schrijver’s bosje

Deze private eigenaar contacteerde Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen om zijn voormalige paardenweide in Erpe-Mere te bebossen. Hij wilde er een waardevol bos aanleggen dat aansluit op de bestaande omliggende bossen.

De natte percelen liggen in natuurgebied en in VEN-gebied ‘De Valleien van de Molenbeken (Lede)’. De ideale locatie dus voor een ecologisch waardevolle bosuitbreiding!

In het bebossingsplan was plaats voor een 6-tal verschillende boomsoorten en werd een lange bosrand voorzien met inheemse, bloemen- en vruchtendragende struiken ( 2150 bomen en struiken op ongeveer 1ha). Stuifmeel, nectar, kersen, bessen, rozenbottels en nootjes zullen van dit bos de komende decennia een biodivers paradijsje maken voor vogels en kleine zoogdieren.

In de kijkerLees meer recente berichten


ElscoBos

ElscoBos

Elscolab is een distributeur van meet- en regelapparatuur, milieutechnologie alsook laboratorium apparatuur, en meer nog: de partner voor een betrouwbare...

Rubbensbos

Rubbensbos

Deze private eigenaar contacteerde Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen omdat hij zijn boompje wilde bijdragen aan de bosuitbreiding. Oost-Vlaanderen is de op...

Het Lombeekbos

Het Lombeekbos

De familie Eugène en Gerda Vanhoorne – Breda uit Schorisse besloot hun perceel weiland om te vormen tot bos. Zelfs...