Het Warandebos

Het weiland waarop het nieuwe bos werd aangeplant, werd door de vader van de eigenares, Prosper De Sutter, samen met de reeds bestaande bossen in 1972 aangekocht. Iedere zondag, bij mooi weer, kwam Marie-Christine De Sutter hier naartoe samen met haar ouders, twee broers en twee zussen. De ouders om te rusten na een drukke werkweek en de kinderen om te spelen en te ravotten in de bossen en weiden.
Aangezien de vader ook jager was, werd er soms wel eens een stukje wild omgelegd. Dit tot grote ergernis van alle kinderen.

In 2011 na het overlijden van de vader, werd dit alles haar eigendom. Samen met haar man, Freddy Van de Moortele, zorgt ze nu voor dit mooie stukje Bellemse natuur.

In 2023 nam Marie-Christine het besluit om op het weiland van 1,5 hectare, waarop zich ook een natuurlijke poel bevindt van ongeveer 400 m2, een nieuw bos aan te planten.

Als lid van de Bosgroep nam ze dan ook met hen contact op om te bespreken hoe ze dit het beste konden aanpakken. Het volledige dossier werd uitgewerkt en aan haar voorgesteld door de medewerkster van de Bosgroep. Er werden een aantal offertes aangevraagd en begin 2024 werd door de vzw Kiemkracht een wildbeschermingsraster geplaatst en plantte SDR Bosbouw uit Volkegem op 2 dagen tijd 2135 inlandse bomen en struiken.

Het weiland is nu een jong bos in wording en Marie-Christine doopte het “Het Warandebos” aangezien dit stukje Bellem van +/- 12 hectare sinds mensenheugenis gekend is als Warande.
En zo wordt Bellem, en dus ook Vlaanderen, weer een beetje groener ten bate van de toekomstige generaties.

In de kijkerLees meer recente berichten


Uitbreiding Markettebossen – Reeënbos

Uitbreiding Markettebossen – Reeënbos

Deze private eigenaar en zijn familie werkten samen met Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord om dit bebossingsproject te realiseren. Vorig plantseizoen werd...

Elscobos 2

Elscobos 2

Elscolab is een distributeur van meet- en regelapparatuur, milieutechnologie alsook laboratorium apparatuur, en meer nog: de partner voor een betrouwbare...

Rozeriebos

Rozeriebos

Dit bebossingsproject is één van de BOOST-bossen die de Oost-Vlaamse Bosgroepen in de winter 2023-2024 aanplantten, verspreid over Oost-Vlaanderen. Op...