De Woeste Weide

Langs de Putstraat in Sint-Denijs-Westrem, op een boogscheut van het Gentse Parkbos, groeit sinds kort één van de nieuwe BOOST-bossen. Het perceel van 1,14 hectare werd beplant met maar liefst 16 verschillende boom- en struiksoorten. De soortkeuze houdt rekening met de natte zandleembodem. Zo werd een groot aandeel zwarte els en Europese vogelkers aangeplant. Zomereik, zomerlinde, esdoorn, haagbeuk en zachte berk maken het lijstje boomsoorten compleet. Daarrond werd een golvende en bloeiende struikengordel geplant. We creëren een microklimaat waar insecten, vogels en kleine diertjes zich perfect thuis voelen. Zon, schaduw, hoge én lage begroeiing, in dit bosje is er voor elk wat wils!

Samen met de 8 andere dossiers in plantseizoen 2023-2024 draagt dit BOOST-bos bij aan de bosuitbreidingsdoelen van Vlaanderen. BOOST ondersteunt namelijk enkel pure bosuitbreiding, en geen boscompensatiedossiers. Bovendien moet het voldoen aan de voorwaarden uit het toelagereglement en een voldoende hoge score krijgen van de jury, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat elk dossier een sterke ecologische en landschappelijke meerwaarde biedt.

Daar zijn de nieuwe boseigenaars alvast ook van overtuigd: “5 maanden geleden zijn we naar Sint Denijs Westrem verhuisd met onze kinderen, schapen, poezen, kippen en varken.
We ervaren het als een absoluut privilege hier zo in de nabijheid van het centrum van Gent in dit stukje bewaarde natuur en prachtig landschap te mogen wonen.
Door dit kleine bos hier aan te planten, hopen we mee te helpen deze groene long rond Gent te conserveren en bij te dragen aan een gezonde toekomst voor onze kinderen en wie erna komt.”

In de kijkerLees meer recente berichten


Uitbreiding Markettebossen – Reeënbos

Uitbreiding Markettebossen – Reeënbos

Deze private eigenaar en zijn familie werkten samen met Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord om dit bebossingsproject te realiseren. Vorig plantseizoen werd...

Elscobos 2

Elscobos 2

Elscolab is een distributeur van meet- en regelapparatuur, milieutechnologie alsook laboratorium apparatuur, en meer nog: de partner voor een betrouwbare...

Rozeriebos

Rozeriebos

Dit bebossingsproject is één van de BOOST-bossen die de Oost-Vlaamse Bosgroepen in de winter 2023-2024 aanplantten, verspreid over Oost-Vlaanderen. Op...