Al 25.000 bomen geplant dankzij BOOST

In Erpe-Mere werd eind januari 2022 de 25.000e BOOST-boom geplant. Dat brengt de teller eind dit plantseizoen op 12 hectare nieuw bos. 2.150 bomen en struiken zoals zwarte els, zomerlinde, esdoorn, wintereik, boskers, hagebeuk, sleedoorn, kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, hazelaar, gewone vlier, Europese vogelkers en hondsroos gingen in Erpe-Mere de grond in.

“Een goede invulling voor een grond, die nadat de paardenhobby van onze vader stopte, geen echte bestemming meer kreeg.” Samen met grondeigenaren Karel De Schrijver en zijn moeder Veerle De Wilde, de schepen van Leefmilieu van Erpe-Mere, gedeputeerde voor Natuur en Klimaat Riet Gillis van de provincie en de Oost-Vlaamse Bosgroepen kreeg deze symbolische boom een plekje in ons meest recente BOOSTbos. Er was bovendien heel wat pers aanwezig. Hieronder kan je de reportage van TV Oost herbekijken.

De aanplant door ‘BOOST’, het bebossingsfonds van de provincie Oost-Vlaanderen dat tot 25.000 euro per hectare bijdraagt om het verschil in waarde tussen landbouwgrond en bosgrond te overbruggen, was hier dus extra bijzonder. Nadat we vorige winter elders al 4,1 hectare bosuitbreiding deden en deze winter zes extra BOOSTbossen planten, komt de teller straks op 12 hectare nieuw bos.

Ook zin om jouw bosdroom een BOOST te geven? Dien je aanvraag in voor 30 april en krijg 25.000€ per hectare voor een bebossing op jouw grond in Oost-Vlaanderen. Jouw aanvraag indienen kan hier.

Wil je zorgen voor meer bos in jouw buurt? Dat kan via een gift aan BOOST! Voor de prijs van een pint planten we 1 m² klimaatrobuust bos in Oost-Vlaanderen. Steunen met een gift kan je hier.

In de kijkerLees meer recente berichten


Dien nu jouw bebossingsdossier in en maak kans op toelage tot 25.000 euro

Dien nu jouw bebossingsdossier in en maak kans op toelage tot 25.000 euro

Droom je van een eigen bos? Dien hier je aanvraag in voor 30 april 2023 en maak kans op een...

Leg eens een bos onder de kerstboom

Leg eens een bos onder de kerstboom

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en traditioneel betekent dat ook: cadeautjestijd! Ben je nog op zoek...

Uitnodiging: Feestelijke Boomplantactie op 26 november

Uitnodiging: Feestelijke Boomplantactie op 26 november

Kom mee boompjes planten tijdens deze feestelijke plantactie in de IJzerhandstraat in Stekene. Samen planten we zo’n 2.000 bomen en...