Al 25.000 bomen geplant dankzij BOOST

In Erpe-Mere werd eind januari 2022 de 25.000e BOOST-boom geplant. Dat brengt de teller eind dit plantseizoen op 12 hectare nieuw bos. 2.150 bomen en struiken zoals zwarte els, zomerlinde, esdoorn, wintereik, boskers, hagebeuk, sleedoorn, kardinaalsmuts, eenstijlige meidoorn, hazelaar, gewone vlier, Europese vogelkers en hondsroos gingen in Erpe-Mere de grond in.

“Een goede invulling voor een grond, die nadat de paardenhobby van onze vader stopte, geen echte bestemming meer kreeg.” Samen met grondeigenaren Karel De Schrijver en zijn moeder Veerle De Wilde, de schepen van Leefmilieu van Erpe-Mere, gedeputeerde voor Natuur en Klimaat Riet Gillis van de provincie en de Oost-Vlaamse Bosgroepen kreeg deze symbolische boom een plekje in ons meest recente BOOSTbos. Er was bovendien heel wat pers aanwezig. Hieronder kan je de reportage van TV Oost herbekijken.

De aanplant door ‘BOOST’, het bebossingsfonds van de provincie Oost-Vlaanderen dat tot 25.000 euro per hectare bijdraagt om het verschil in waarde tussen landbouwgrond en bosgrond te overbruggen, was hier dus extra bijzonder. Nadat we vorige winter elders al 4,1 hectare bosuitbreiding deden en deze winter zes extra BOOSTbossen planten, komt de teller straks op 12 hectare nieuw bos.

Ook zin om jouw bosdroom een BOOST te geven? Dien je aanvraag in voor 30 april en krijg 25.000€ per hectare voor een bebossing op jouw grond in Oost-Vlaanderen. Jouw aanvraag indienen kan hier.

Wil je zorgen voor meer bos in jouw buurt? Dat kan via een gift aan BOOST! Voor de prijs van een pint planten we 1 m² klimaatrobuust bos in Oost-Vlaanderen. Steunen met een gift kan je hier.

In de kijkerLees meer recente berichten


Cadeautip nodig voor vaderdag, communie of huwelijk? Geef een bos cadeau!

Cadeautip nodig voor vaderdag, communie of huwelijk? Geef een bos cadeau!

Dankzij Bosgroepen Oost-Vlaanderen kan je een klimaatbewust cadeau geven aan je liefste papa, je klimaatbewuste vrienden of je avontuurlijke neefje....

Oost-Vlaams gezin geeft via BOOST een bos cadeau voor Moederdag

Oost-Vlaams gezin geeft via BOOST een bos cadeau voor Moederdag

Alain en zijn twee dochters vonden het perfecte Moederdagcadeau: via BOOST schenken ze dit jaar een bos. Een duurzaam cadeau,...

Al 25.000 bomen geplant dankzij BOOST

Al 25.000 bomen geplant dankzij BOOST

In Erpe-Mere werd eind januari 2022 de 25.000e BOOST-boom geplant. Dat brengt de teller eind dit plantseizoen op 12 hectare...