Leg eens een bos onder de kerstboom

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en traditioneel betekent dat ook: cadeautjestijd! Ben je nog op zoek naar leuke inspiratie? Wat dacht je van een boom of tien? Je hoeft ze niet eens in te pakken, want dankzij BOOST kan je een duurzaam cadeau geven: een stukje klimaatbestendig bos bij jou in de buurt, vakkundig geplant door de professionals van Bosgroep Oost-Vlaanderen. De boompjes zijn enkel nog op zoek naar een (Secret) Santa met een groen hart.


Schenken aan een goed doel is bovendien voordeling, want je kan een gift vanaf 40 euro fiscaal inbrengen. Dat levert je een voordeel op van 45% van het geschonken bedrag. Je zorgt dus voor meer bomen voor hetzelfde geld. Zeker de moeite waard om even te checken.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Ga naar deze pagina en schrijf een bedrag over naar keuze. Voor 25 euro planten we 10 m² bos in jouw buurt. Voor 40 euro planten we al 16m² bos (en betaal je eigenlijk maar 26€ dankzij je belastingvoordeel).
  2. Leg wat eikels, kastanjes of een prachtig gedroogd blad onder de kerstboom en vertel vol trots over je goede daad. Vrolijk bosfeest en gelukkig boomjaar!
  3. In het voorjaar ontvang je jouw fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Hou zeker onze website in de gaten, want daar lees je als eerste welke bossen er met jouw hulp worden aangelegd.

Ga nog een stapje verder en plant je eigen bos!
Heb je zelf een stuk grond dat je wil bebossen, of droom je al jaren van je eigen bos, en wil je er in 2023 eindelijk werk van maken? Dien dan voor 30 april een dossier in bij BOOST en maak kans op een toelage van 25.000 euro per hectare. De Bosgroepmedewerkers helpen je graag verder. Hier vind je alle info om een dossier in te dienen.

BOOST is een initiatief van Bosgroepen Oost-Vlaanderen met steun van de Vlaamse Overheid, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en Provincie Oost-Vlaanderen. Dankzij het initiatief van enkele sympathisanten werd het fonds ‘Vrienden van De Bosgroepen’ opgericht bij de Koning Boudewijnstichting.

Rechtstreeks overschrijven kan op rekeningnummer IBAN: BE10 0000 0000 0404 (Koning Boudewijnstichting) met deze gestructureerde mededeling: +++ 623/3709/10026 +++.

In de kijkerLees meer recente berichten


2 BOOST-bossen in Aalter

2 BOOST-bossen in Aalter

BOOST plant komende winter maar liefst 2 bossen in Aalter, en zorgt zo samen met de plaatselijke eigenaars voor de...

Geschenkbon voor het goede doel

Geschenkbon voor het goede doel

Een Goodgift is een unieke cadeaubon waarbij de gelukkige ontvanger het bedrag doneert aan een goed doel naar zijn/haar keuze....

Nieuw bos in Merelbeke

Nieuw bos in Merelbeke

BOOST plant samen met eigenaars Kris en Greet komende winter 1.250 bomen in Munte, Merelbeke. Het bosje, dat aansluit op...